joi, 16 aprilie 2009

Margarina bat-o vina!

O informatie socanta despre margarina pe care o mancam zilnic in diferite mancaruri, sau pe paine la micul dejun, a inceput sa umble prin USA. Se spune ca margarina a fost produsa initial pentru a ingrasa curcanii, dar se pare ca nu a facut altceva decat sa-i omoare. Cei care au sponsorizat programul de cercetare, au vrut sa isi recupereze investitia, si s-au gandit sub ce forma sa o faca. Asa a aprut margarina, dar la inceput continea o substanta alba care nu parea de loc atragatoare si s-au gandit sa puna colorant galben pentru a arata ca untul ca sa poata fi vanduta in locul acestuia. Au mai scos cateva savori, sa pacaleasca lumea cu diferitele gusturi. Comparand cele doua produse, si anume margarina cu untul, s-au gasit urmatoarele informatii:
- contin aceeasi cantitate de calorii
- untul are 8 grame de grasimi saturate iar margarina doar 5
- la femei creste riscul imbolnavirii coronariene cu 53% pentru cele care consuma margarina in loc de unt (conform unui recent studiu medical de la Universitatea din Harvard)
- cei care mananca unt au avantajul cresterii absobtiei unei cantitati mai mari de nutrienti care se gasesc in alte alimente
- untul exista de secole dar margarina exista de mai putin de 100 de ani
- margariana este foarte bogata in acizi grasi pe care guvernele au inceput sa-i interzica deoarece maresc riscul bolilor coronariene si cresterii colesterolului
- consumul de margarina, creste de 5 ori riscul inbolnavirii de cancer, micsoreaza calitatea laptelui matern, reactia imunologica a organismului si reactia la insulina
Ar mai fi multe de spus dar vreau sa trec la cea mai interesanta parte a informatiei si anume ca
MARGARINEI ii lipseste o MOLECULA pentru a fi PLASTIC
Pe langa acest fapt care cred ca ar trebui sa va faca sa stati departe de consumul margarinei se spune ca se foloseste HIDROGENAT care modifica structura moleculara a substantelor.
Se pare ca puteti face cateva experimente pe care eu sincer nu l-em incercat si anume ca puteti lasa cutia de margarina fara capac intr-un loc (in garaj sau magazie sau alt loc asemanator) si veti observa ca dupa cateva zile nu va prinde nici miros urat sau diferit si nici muste nu veti gasi deoarece nu are nici o valoare nutritiva. Nimic nu poate creste in ea nici macar cele mai mici organisme, deoarece este aproape plastic. Mai puteti incerca sa sa puneti intr-o tigaie incisa putina margarina si veti putea observa ca iese un fum negru asemanator celui de la plasticul ars.
Am primit aceasta informatie si m-am gandit ca este bine sa o cititi si voi, dar nu va pot garanta nimic din toate cele scrise mai sus.

Puteti trage voi o concluzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu